Receptidee
Paella
Voorbereiding:
30 minuten
Bereiding:
60 minuten
Hoofdgerecht
8 personen
Ingrediënten
- Langoestines EPIC
- Head on garnalen EPIC
- Gepelde garnalen EPIC
- Baby octopus EPIC
- Inktvisringen EPIC
- Pijlinktvisjes EPIC
- Stukjes kabeljauw EPIC
- Hele mosselen EPIC
- Mosselvlees EPIC
- Venusschelpjes EPIC
- 750 gram Paellarijst
- Paellakruiden
- 3 liter Bouillon
- Rode paprika
- Ui + look
- Gerookt paprikapoeder
- Chilipeper
- Erwtjes
- 1 glas witte wijn
- Gehakte platte peterselie
Bereidingswijze
Snij de ui en look fijn. Snij de chilipeper in kleine stukjes. Snij de rode peper in stukjes. Maak bouillon vers of gebruik blokjes. Zorg ervoor dat de bouillon goed warm is. Voeg er de paellakruiden aan toe.
Verhit wat olie in de paella pan. Bak eerst de garnalen en de langoustines, haal ze uit de pan. Bak dan de baby octopus, inktvisringen, pijlinktvisjes en stukjes kabeljauw. Haal ze uit de pan.
Verhit opnieuw wat olie en stoof nu de ui, look en chilipeper. Voeg de rijst toe en laat even meebakken. Blus met een glas witte wijn.
Voeg de rode paprika toe en een eerste lepel van de bouillon. Blijf bouillon toevoegen.
Voeg na 10 minuten alle zeevruchten toe en nog wat bouillon. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat een tiental minuten garen.
Haal de folie eraf en voeg de erwten toe. Roer nog even door en check de gaarheid en kruiding.
Serveer met wat gehakte platte peterselie.