50 JAAR ERVARING EN KNOWHOW IN DIEPVRIES SEAFOOD VAN TOPKWALITEIT

De roots van Hottlet Frozen Foods gaan terug tot 1970. Op dat moment startte Pierre Hottlet, de founding father, met de import van diepgevroren seafood vanuit zijn kantoor in Antwerpen. 

Oorspronkelijk fungeerde Hottlet Frozen Foods als pure trader. Gaandeweg breidde het bedrijf zijn activiteiten uit en werd het een Europese speler in de import en distributie van diepgevroren seafood.

In 1991 werd een distributiecentrum gebouwd in Kontich, dat in 1996 en 2005 telkens werd uitgebreid tot een capaciteit van 4.500 pallets op vandaag. De koelinfrastructuur volgde alle innovaties op de voet en wordt 24/7 digitaal gemonitored. Er is een verzenddiepvries voorzien met gekoelde laadkaaien, zodat de koude keten op geen enkel moment doorbroken wordt.

Hottlet Frozen Foods beschikt dan ook over alle certificaten die zowel de herkomst als de zorgvuldige koeling tijdens het hele traject bewaken en garanderen.

Topkwaliteit met garantie en onder de eigen merken EPIC en EPIC Select

Topkwaliteit in seafood gaat uiteraard niet enkel over de kwaliteit van het koelsysteem en koellogistiek. Dé basisvoorwaarde is uiteraard de kwaliteit van de producten zelf. In de eerste plaats gaat het om de versheid van de producten. Dat geldt voor alle voedsel, maar in het bijzonder voor seafood dat extra gevoelig is voor bederf.

Om de versheid van de geoogste producten - via vangst of kweek - te garanderen, is het van het allerhoogste belang dat men van in het begin erbij is. Hottlet Frozen Foods maakt er dan ook een erezaak van om de leverancier van zijn seafood grondig door te lichten wat betreft hun eigen kwaliteitssysteem.

De leveranciers in kwestie zijn geen nieuwkomers op de markt en kennen we soms al decennialang. Het zijn partners in de kwaliteit van de Hottlet producten die evenals wijzelf doordrongen zijn van een lange termijnvisie. Om die reden hechten ze net als wij ook veel belang aan duurzame visserij (MSC) en aquacultuur exploitatie (ASC).

Het is deze visie van betrouwbare topkwaliteit op lange termijn die we uitdragen via onze eigen merken: EPIC en EPIC Select.

Een steeds groeiend assortiment dat de nieuwste foodtrends op de voet volgt

Diezelfde filosofie van kwaliteit op de lange termijn trekken we ook door in ons assortiment. We zijn van mening dat iedere kok, in restaurant, grootkeuken of catering, iets extra’s of iets nieuws moet kunnen serveren. Vandaar dat we onophoudelijk zoeken naar nieuwe manieren om producten op maat voor u samen te stellen en te verpakken.

Vaak krijgen we inspiratie door nieuwe foodtrends waarin we onze kwaliteitsproducten een plaats kunnen geven. Zo ontwikkelden we specifieke assortimenten voor de vegetarische markt, voor street en fingerfood, voor sushi-toepassingen,… 

Een wereldwijd netwerk tot uw dienst

Heeft u zelf ideeën voor nieuwe toepassingen met diepvries seafood? Neem dan zeker contact met ons op. Als specialist in diepvries seafood met een wereldwijd netwerk zijn we uitstekend geplaatst om u van advies te dienen en als partner te fungeren voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Ook onder uw eigen merk volgens uw specifieke wensen

Op 50 jaar tijd bouw je niet alleen een erg uitgebreid netwerk aan producenten uit, je verzamelt natuurlijk ook heel wat vakkennis.

Dat netwerk en die vakkennis stellen we ook graag ter beschikking om uw private label projecten uit te werken. Wilt u een visfilet geportioneerd volgens uw wensen of met uw eigen specificaties ; garnalen of een ander seafood product in een specifieke verpakking aangepast aan uw behoeftes? We werken graag een voorstel voor u uit.

Door de regelmatige goederenstromen vanuit verschillende continenten kunnen we uw private label producten makkelijk integreren in onze eigen goederenstroom.

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!