DIEPVRIES SURIMI

Zoals de naam het al enigszins laat vermoeden is surimi Japans van oorsprong. De productie van surimi is gebaseerd op een eeuwenoude methode om visvlees langer te bewaren. Vergelijkbaar met het drogen, roken of pekelen van vis, zoals dat in andere werelddelen gebeurt.

Surimi wordt veelal gemaakt van filet van witte vis die intensief gespoeld wordt om helemaal zuiver te maken en die daarna samen met andere ingrediënten vermalen wordt tot een pasta. Na het koken krijgt die de rubberachtige structuur die we zo goed kennen. Surimi kan vlot verwerkt worden in allerhande vormen en figuurtjes waaraan al dan niet een andere smaak wordt toegevoegd. In Japan noemt men dat kamaboko. 

In Europa zijn vooral de surimi sticks, chunks en garnalen bekend. 

De surimi sticks zijn doorgaans snackartikelen en smaken prima met een aangepast dipsausje. 

De surimi chunks zijn ideaal om te verwerken in een salade op basis van mayonaise. Hier speelt ervaring en vakmanschap een grote rol, want de chunks moeten precies over de juiste structuur beschikken om goed bruikbaar te zijn voor een surimisalade.

Wie liever een zuiderse salade klaarmaakt met olijfolie zal wellicht voor surimi garnalen kiezen. Die zien er niet alleen fantastisch uit, maar laten ook een makkelijke kostprijsberekening toe door hun vast stukgewicht.

Ook gepaneerd en gefrituurd is surimi een echte lekkernij, zoals de ‘perlitas’ uit het EPIC gamma bewijzen.

Ten slotte worden veel maki sticks verwerkt in sushi gerechten.

 

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!