DIEPVRIES MSC- EN ASC-ZEEVRUCHTEN

Duurzaamheid is niet zomaar het zoveelste buzzwoord. Duurzaam omgaan met de natuurlijke rijkdommen is gewoon essentieel voor het voortbestaan van de mensheid als geheel. Dat geldt voor het oordeelkundig gebruik van grondstoffen, van fossiele brandstoffen, maar ook voor onze voeding.

Hottlet Frozen Foods is zich daar terdege van bewust en steunt dan ook actief visserijprojecten die deze duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Om die reden is Hottlet Frozen Foods zowel MSC- als ASC-gecertificeerd.

MSC is de afkorting van ‘Marine Stewardship Council’. Het is een internationale non profit organisatie die op wetenschappelijk onderbouwde manier labels toekent aan visserijorganisaties die de regels en normen van het MSC respecteren. MSC werd in 1997 opgericht en geldt voor alle in het wild gevangen vis. Het Hottlet-Epic MSC-gamma bevat kabeljauw, zalm, schelvis, schar en Sint-Jacobsvruchten.

ASC staat voor ‘Aquaculture Stewardship Council’. Het is een label dat in 2010 opgericht werd onder impuls van het WWF (Wereldnatuurfonds) en het IDH (Dutch Sustainable Initiative). Het ASC-label garandeert dat de vis en seafood afkomstig uit de aquacultuur geproduceerd wordt met respect voor het milieu en in goede arbeidsomstandigheden. In het Hottlet-Epic ASC-gamma vindt u diverse vis en seafood uit de duurzame kweek, zoals pangasius, tilapia en garnalen. Lekker eten kan ook duurzaam zijn!

 

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!