DIEPVRIES INKTVIS EN INKTVISACHTIGEN

Inktvis en inktvisachtigen vormen een basisingrediënt in de Mediterrane en Aziatische keuken. Met goede redenen, want ze combineren een hoog gehalte aan eiwitten met een laag vetpercentage en zijn vrij neutraal van smaak zodat ze matchen in tal van bereidingen. 

Naast de klassieke Europese pijlinktvis bestaan er nog zeker een tiental andere octopus- en loligo-varianten die courant over de hele wereld voorkomen. Het EPIC gamma biedt hier o.a. ‘Illex', 'Todarodes Pacificus’ en 'Dosidicus Gigas’ aan. 

De zeekat lijkt dan weer sterk op de inktvis, maar is toch een ander dier. Net als de pijlinktvis heeft de sepia 10 tentakels, maar iets dikker vlees.

Het gamma inktvisachtigen bij Hottlet Frozen Foods is zeer uitgebreid en bevat een totaalpakket aan inktvisproducten. Die bevat hele inktvissen en tubes, maar ook producten met een hoger convenience gehalte zoals gepaneerde inktvisringen (calamares a la romana), chipirones, tentakels of heerlijke rabas (inktvisreepjes).

Inktvis tapas zijn ideaal voor salades. Na het ontdooien zijn die gewoon klaar voor gebruik. Hun frisse smaak matcht perfect met andere zuiderse ingrediënten.

Inktvis op de barbecue is eveneens een excellent culinair idee. Wie krijgt geen spontane eetlust bij een Provençaalse spies met inktvis?

 

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!