Receptidee
Gegrilde gamba’s met aïoli
Voorbereiding:
15 minuten
Bereiding:
20 minuten
Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
- 12 gambas body peeled EPIC of easy peel gamba’s EPIC
- 1 dl olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Mespuntje cayennepeper
- 1 tl currypoeder
- 1 el gedroogde oregano
- een paar takjes tijm
- 3 el platte peterselie, gehakt
- Peper, zout
- 3 tenen look
- Citroensap
- 1 eidooier
Bereidingswijze
Maak de marinade de avond voordien. Leg de gamba’s in de marinade en laat ze zo ontdooien tot voor gebruik.
Plet voor de saus de teentjes look in de vijzel of met de lookpers. Meng met de eidooier en voeg al roerend met de garde de olijfolie toe zoals voor een mayonaise. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Haal de gamba’s uit de marinade en dep ze een beetje droog. Bak ze of grill ze in de pan.
Strooi er wat fijngehakte peterselie over en serveer met aïoli en gegrild ciabattabrood.