Receptidee

Fish en chips van schol met zelfgemaakte tartaar

Voorbereiding:

20 minuten

Bereiding:

20 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Ingrediënten

  • 4 scholfilets EPIC
  • 3 el. Bloem
  • 2 el. Water
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 1 el. Mosterd
  • 1/2 l. zonnebloemolie
  • 1 el. Kappertjes
  • 1 el. fijngesneden zure augurken
  • 1/2 fijngehakte ui
  • 1 el. gehakte peterselie
  • vers gemalen peper
  • zeezout

Bereidingswijze

Snij de visfilet in stukjes van 4 cm. Haal ze door een mengeling van 3 eetlepels bloem en 2 eetlepels water. Frituur op 170° tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een keukenpapier. Schil een kg frietaardappelen. Snij in frietjes en spoel ze grondig. Dep droog. Frituur ze ongeveer 5 minuten op 150 °. Laat afkoelen, dep droog en bak voor een tweede keer op 180 ° tot ze mooi goudbruin zijn. Strooi er wat grof zout over. Tartaar: Maak een mayonaise van eigeel, mosterd, zonnebloemolie en een beetje citroensap. Hak enkele kappertjes, augurken, wat ui, peterselie en een hardgekookt ei fijn en meng door de mayonaise. Kruid met peper en zout. Serveer op een krant!
120-160 g/st
Zakje 800 g

Schol filets

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!