Receptidee

Fideuà met zeevruchten

Voorbereiding:

15 minuten

Bereiding:

20 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Ingrediënten

  • 8 garnalen met kop body peeled EPIC
  • 200 gram Chileense mosselen EPIC
  • 200 gram Sint-Jacobsvruchten EPIC
  • 200 gram gekookte venusschelpen EPIC
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • Gerookt paprikapoeder
  • Saffraan
  • Pasta voor fideuà
  • Tomatenpuree
  • Witte wijn
  • Tomaten
  • Visfumet
  • Citroen
  • Peterselie

Bereidingswijze

Zet een paëlla pan of grote pot op het vuur. Bak eerst de garnalen en de in wat olijfolie. Haal ze uit de pan. Stoof nu de look en de ui aan in wat olijfolie. Voeg nu de pasta toe met de saffraan, het paprikapoeder en de witte wijn. Als al het vocht verdampt is kan je de visfumet toevoegen. Voeg 1 pollepel tegelijk toe en voeg pas de volgende toe als het vocht verdampt is. Doe dit toch de pasta gaar is. Voeg 5 minuten voor serveren de mosselen, garnalen, schelpjes en Sint-Jacosbruchten toe. Werk af met peterselie en serveer met partjes citroen! Smakelijk!
gekookt, hele schelp
40/60 st/kg
Zakje 1kg

Venusschelpen

met kop, body peeled
16/20 st/750g
Doosje 750g

Black Tiger garnalen

gekookt, hele schelp
40/60 st/kg
Zakje 1 kg

Chileense mosselen

60/80 st/lb
Zakje 800 g

Sint Jacobsvruchten, zonder koraal, UK

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!