Receptidee
Fideuà met zeevruchten
Voorbereiding:
15 minuten
Bereiding:
20 minuten
Hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
- 8 garnalen met kop body peeled EPIC
- 200 gram Chileense mosselen EPIC
- 200 gram Sint-Jacobsvruchten EPIC
- 200 gram gekookte venusschelpen EPIC
- 2 uien
- 2 teentjes look
- Gerookt paprikapoeder
- Saffraan
- Pasta voor fideuà
- Tomatenpuree
- Witte wijn
- Tomaten
- Visfumet
- Citroen
- Peterselie
Bereidingswijze
Zet een paëlla pan of grote pot op het vuur.
Bak eerst de garnalen en de in wat olijfolie. Haal ze uit de pan.
Stoof nu de look en de ui aan in wat olijfolie. Voeg nu de pasta toe met de saffraan, het paprikapoeder en de witte wijn.
Als al het vocht verdampt is kan je de visfumet toevoegen. Voeg 1 pollepel tegelijk toe en voeg pas de volgende toe als het vocht verdampt is. Doe dit toch de pasta gaar is.
Voeg 5 minuten voor serveren de mosselen, garnalen, schelpjes en Sint-Jacosbruchten toe.
Werk af met peterselie en serveer met partjes citroen!
Smakelijk!