World Seafood Congress 2023

Het 12e World Seafood Congress 2023 vond plaats in Peniche, Portugal, tussen 25-27 september, in samenwerking met de 13e International Conference on Molluscan Shellfish Safety. Het evenement werd gehost door de International Association of Fish Inspectors en het Instituto Politécnico de Leiria. Het congres trok 150 deelnemers uit 30 landen, met bijdragen van organisaties zoals Worldfish, DG SANTÉ, NOAA (VS), Thai Union, UNIDO en FAO. 

Belangrijke onderwerpen waren onder andere :

  • technologie voor de circulaire economie
  • opkomende voedselveiligheidsrisico's in visserij- en aquacultuurproducten (Vibrio, toxines,…)
  • veiligheid van tweekleppige weekdieren
  • de impact van microplastics
  • traceerbaarheidstools
  • fraude in de internationale toeleveringsketen
  • ethische kwesties zoals bemanning, mensenrechten en dierenwelzijn. 

Het congres omvatte meer dan 50 papers en 20 posters, regionale workshops, technische rondleidingen en netwerkevenementen. Het is vermeldenswaardig dat Olivier Hottlet, Stijn Vandendriessche en Annelies Berx Hottlet Frozen Foods op dit congres hebben vertegenwoordigd. De IAFI kondigde aan dat het volgende World Seafood Congress zal plaatsvinden in Cochin, India, in samenwerking met de Society for Indian Fisheries and Aquaculture.

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!