WIST JE DAT JE VIS OP EEN ANDERE MANIER ONTIJSD DAN GARNALEN?

Eigenlijk is visfilet in de gemakkelijkste categorie om het nettogewicht (= gewicht exclusief het glazuur) te bepalen. Dit staat duidelijk beschreven in de codex alimentarius.
We nemen de bevroren, geglaceerde filets uit de verpakking. Dan gaan we de filets, 1 voor 1, ontijzen.

We houden de filet onder een zachte straal van koud kraantjeswater tot we voelen dat het glazuur verdwenen is over het volledige oppervlak van de filet. Nadien wordt het “resterende” water dat nog op de filet ligt verwijderd met “paper towel” (keukenpapier): kort droogdeppen.

Ten slotte wordt het gewicht van al deze ontijsde filets samengeteld en bekomt men het nettogewicht van deze verpakking.

Het verschil met garnalen is dat deze niet worden drooggedept.

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!