Octopus als delicatesse

Octopus traditie

Traditioneel staat er bij feestdagen octopus op het menu in Spanje. Ze maken Pulpoa la gallega’, ook wel bekend als octopus op Galicischewijze. Het is een eenvoudig, maar smakelijk gerecht, vaak als tapa, maar kan ook als hoofdgerecht geserveerd worden. 
De kok moet wel zorgen dat hij de perfecte structuur (zacht maar toch nog stevig) bereikt tijdens het kookproces. Traditioneel wordt hij op houten borden opgediend, zodat hij er door zijn ‘glibberige’ structuur niet van het bord valt.

Visserij op octopus

Zowel in de Middellandse Zee als in de Atlantische Oceaan is er visserij op octopus. Die visserij is vaak nog bijzonder ambachtelijk en gebeurt met vallen of een soort hengels met haken. Het spreekt voor zich dat die technieken heel weinig impact hebben op het milieu en weinig of geen schade aanrichten. Bovendien wordt er een minimum gewicht gehanteerd voor de vangst wat voor de visbestanden uiteraard een prima zaak is.
De beelden van vissers die in een pittoreske vissershaven de octopus met houten stokken sloegen om ze mals te maken behoren intussen wel tot het verleden. Met behulp van een state of theart vriestechniek krijgt de octopus een malse structuur en kan hij zijn uitstekende culinaire reputatie helemaal waar maken.

Epic product

Onze octopus in schaaltjes is nu voorzien van EAN 128 code. Dat is een langere barcode die, als je ze inscant, niet alleen het artikel weer geeft, maar ook het gewicht van het stuk. Dat maakt het makkelijker aan de kassa, men moet niet wegen, gewoon scannen en de prijs verschijnt vanzelf in de kassa omdat de prijs per kilo in het kassasysteem zit.

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!