Inktvistubes

Prijs evolutie inktvistubes : maat U/6

Hoe een klein verschil in maat tot een groot verschil in prijs kan leiden. Er zit in de praktijk één tube meer in dan bij de maat u/5, wat leidt tot een verschil in prijs van 40 cent per ic van 800g. Zoekt je klant een product dat net iets goedkoper is dan de klassieke u/5 in 800g, dan is dit het perfecte alternatief.    (ref = ILXT0.8 u/6)

Invloed van El Niño op inktvisvangst

El Niño doet de temperatuur van het zeewater stijgen. Daardoor ontwikkelen er zich minder voedingsstoffen in het water en gaan veel vissoorten koudere wateren opzoeken om meer voedsel ter beschikking te hebben. Andere soorten gaan dan weer grotere dieptes opzoeken waardoor ze moeilijker bevist kunnen worden.
Gelukkig komt na El Niño El Niña waarbij het zeewater terug afkoelt. Meestal heeft het tweede jaar van El Niño het grootste effect, dat is het komende jaar (2024). Afwachten dus hoe groot de impact op onder meer de inktvisproductie zal zijn.

Chinees Nieuwjaar

En niet te vergeten, veel inktvisproducten zijn afkomstig uit China. Veel productiebedrijven zijn in de periode van Chinese New Year (februari-maart) wekenlang dicht en de productie komt daarna moeizaam op gang omdat vele nieuwe teams moeten opgeleid worden.

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!