Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeewier, duurzaam met de hand geoogst

 

Zeewier en producten op basis van zeewier zijn aan een steile opmars bezig. Dat heeft zeker te maken met de groei van sushi restaurants en bars, waar zeewieren vaak gebruikt worden. Maar ook de vegetarische keuken en de gastronomische keuken houden steeds meer rekening met deze producten. De keukenrevolutie van de laatste jaren heeft voor de ontwikkeling gezorgd van bvb bindingsproducten afkomstig van zeewier, als vegetarisch alternatief voor gelatine.

epic-hottlet zeewier

Dat komt uiteraard omdat zeewieren een goede bron zijn voor eiwitten, ijzer, jodium, calcium, fosfor, magnesium, natrium enz. Zeewieren lijken op planten, omdat ze bladeren, wortels en stengels hebben. Deze producten groeien niet alleen in het wild, maar worden in China bvb. ook gekweekt aan touwen.

epic-hottlet zeewier aan touwen

De oogst gebeurt manueel. Zeewier machinaal oogsten kan ernstige gevolgen hebben voor het ecosysteem. Tijdens het oogsten kunnen op deze manier andere planten en dieren verdwijnen.
Na het oogsten worden de bladeren gedroogd. Het is ook heel makkelijk om zeewieren te laten groeien. Er is ook amper belasting voor het milieu in vergelijking met dierlijke producten.

epic-hottlet zeewier verwerking

Ontdek hier ons gamma