Overslaan en naar de inhoud gaan

SCHOLFILETS

Scholfilets

De schol, soms ook wel pladijs genoemd, behoort tot de platvissen. Hij is te onderscheiden van de andere platvissen door de oranjerode stippen op de groenbruine
bovenkant van het lichaam. De onderzijde is wit van kleur, en beide ogen bevinden zich aan de rechterkant.

Men vindt de schol voornamelijk in de Noord‐Atlantische Oceaan maar zijn leefgebied strekt zich uit tot het westen van de Middellandse Zee. In Europa is het zonder twijfel de belangrijkste platvis voor de visserij. De Europese Unie zorgt er echter voor dat de visbestanden gemonitord worden, en legt tevens vangstbeperkingen op.

Schol is een populaire vis in onze contreien. Het stevige, malse visvlees heeft een uitstekende, verfijnde smaak en is daarom zeer in trek bij fijnproevers.
Daarenboven is schol een veelzijdige vis en leent hij zich tot diverse bereidingswijzen. Haast elke Belg en Nederlander kent wel ‘Schol à la meunière’ : door licht gezouten bloem gehaalde scholfilets, krokant gebakken in boter en geserveerd met citroen en peterselie. Een heerlijk gerecht, om duimen en vingers bij af te likken ! Zowel gebakken, gepocheerd, gefrituurd of gegaard in de oven, schol blijft een lekkernij.

De door ons aangeboden producten zijn afkomstig van gezonde bestanden uit de Noordzee.