Gamba’s, reuzengarnaal of garnaal met kop…

In Belgie bekend als gamba’s, in Nederland als reuzengarnalen of garnalen met kop … maar hoe dan ook de absolute top qua kwaliteit. De garnalen worden super vers ingevroren en je ziet meteen of ze kwalitatief in orde zijn. Ook de maat is eenvoudig, gewoon het aantal stuks per doos, makkelijker kan niet.

Klassiek worden de gamba’s of reuzengarnalen gegrild, denk maar aan de bekende gamba’s à la plancha, bijzonder geliefd bij (bijna) iedereen.

Die “bijna iedereen” heeft 2 oorzaken : in de hele gamba is er nog een darmkanaaltje aanwezig dat weliswaar zo goed als leeg is doordat de garnalen voor de oogst beperkt gevoed worden. Bovendien zijn sommige mensen niet zo bedreven in het verwijderen van de schaal.
Gelukkig zijn daar oplossingen voor :

  1. Heb je liever een garnaal waaruit het darmkanaal is verwijderd, dan kan je kiezen voor de easy peel variant. De rug is dan lichtjes ingesneden om het darmkanaal te verwijderen. Zo behoudt je de volle smaak van de garnalen.
  2. Ook aan wie terugschrikt voor het verwijderen van de schaal is gedacht : die kunnen met volle teugen genieten van de body peeled garnalen. Daarvan zijn de smakelijke staarten gepeld en ontdarmd, terwijl de garnaal toch heel blijft. Ook het laatste staartstukje is ongepeld. Makkelijker kan echt niet, terwijl het product er nog erg mooi uitziet op het bord.

 

Echt iedereen kan genieten van de gamba’s of reuzengarnalen. Bijvoorbeeld : gegrilde gamba’s met aioli.    (voor het volledige recept : https://hottlet.be/nl/recepten/gegrilde-gambas-met-aioli/)

Industriezone Blauwe Steen
Heiveldekens 4
2550 Kontich
site@hottlet.be
+32 3 451 31 31
maandag tem vrijdag : 8-12u & 12u30 - 15u
BE0403.656.986

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf zo op de hoogte!